Dan 8 KAMP ROSSATCH ==>>>KLOSTERNEUBURG

DAN8
04.07.2018.

KAMP ROSSATCH ==>>>KLOSTERNEUBURG
Danasnja kilomeraza  - 102km               
Ukupna kilometraza  -  395km

Danasnji dan je poseban. Ne zbog ove kilometraze, koje cu naknadno objasniti, nego zbog nedaca koje nas snadjose.
Jutro je pocelo lenje i kao da nam je govorilo ne krecite, sacekajte, posedite jos malo ali mi nismo slusali. Lenjo smo se spakovali, natovarili celicne konje i krenuli. Prvi zadatak - svratiti u Krems i kupiti jos jednu plinsku bocu. Zbog produzetka puta ce nam trebati. Ok, znaci prvo Krems. Ulazimo u grad i nista u njemu ne mirise na situaciju koja ce tu nastati. Nalazimo prvu prodavnicu gde pretpostavljamo da ima boca. "Dobar dan, imate li plinskih boca?" "Nema, nazaolost sve smo prodali. " Logicni nastavak: "A jel znate gde ima da se kupi?" Prodavac ljubazno objasnjava i posto shvatam da je to komplikovano ja ga zamolih da nadje adresu putem google map-sa. On to ucini i mi se nadjosmo na putu ka tamo. To tamo ustvari  bejase periferija grada. Ajd da ne sitnicarimo, koji kilometar vise na brojcaniku. Plinsku bocu nadjosmo. Jeeee, misija obavljena. Sada samo treba da se izvucemo iz grada. Kako je to samo prosto zvucalo. Pitas google maps i on ti kaze, jel da? E pa ne. Prva ruta - izlazimo polako iz grada, pojavljju se znaci puta kojim vozimo i onda znak na kome stoji nema vise puta i veliki znak zabranjeno za bicikle. Hm, ok. Ajd da  probamo drugu ponudjenu rutu. Ta ruta se zavrsava na isti nacin jednostavno put je zatvoren. Ok, ne treba nam google maps da predjemo reku preko obliznjeg mosta, sa druge strane Dunava put se nastavlja. Oce, al za malo. Most i to jedini u blizini je most auto puta i biciklama je saobracaj zabranjen. Jel mi to osecamo kako pocinje polako da radi nervoza, a?

Kaka magistrala

 Nista, sedi smisli opet, pitaj nekog. Pitanja su uglavnom bezuspesna jer nas svi prosledjuju na zatvoren put. Pada odluka, vracamo se nazad u grad, pa jos nazad do mosta koji smo jutros presli, prelazimo na drugu stranu reke i eto, reseno. Tako i biva, vrti tocak nazad do grada, pa kroz grad pa do mosta, predji most i i i sta sad? Nigde znaka sa ove strane za nastavak puta. Samo lokalna biciklisticka staza. Super, bar nesto, sigurno se negde sa dunavskom rutom spaja. 10 km kasnije. Ljutnja popusta, naziru se znaci naseg puta. Sta je sad ovo? Ograda kucice za merenje vodostaja a vrata zatvoren. E stvarno Kremsu, kad sam napisao da si grad ko grad nisam smatrao da ces to uzeti toliko licno. Pa nas jos naterati da te skoro celog obidjemo. Mislim, stvarno. E nece da moze. Silazim sa bicikle i krecem u inspekciju ograde. Dobro je poznato da svaka ograda ima svoju rupu. Pa tako i ova. Iza coska jedan deo ograde, visoke 2 metra i opasane bodljikavom zicom, neko je vesto sabio na pola metra. Aha znaci u tom grmu lezi zec. Usledila je standardna procedura preskakanja zice i zatim teskog prebacivanja bicikli na drugu stranu.

Grmlja ima.Zeku sam izmislio

 Konacno! Sloboda! Jest kostala 3h i 35 km, al je sloboda i to zasluzena. A ti, Kremsu, i dalje mislimo da si grad ko grad. Naravno, usledilo je pobedncko ispijanje kafe na slobodi, pobeda je nasa!

Gubitnik se nazire u pozadini


U ovom problemu nismo bili sami i drugi su imali isti pa je grad delovao kao kosnica.
Pobednicka kafa, ponovne konsultacije i analize mapa. Zakljucak, 13h je a mi imamo jos onoliko kilometara koliko smo imali jutros. Ne preostaje nista drugo nego nagaziti po pedali ako zelimo da ostanemo na ucrtanoj ruti plana. Na pedale i nagazismo. Na cilj stigosmo. Malo slika imamo ali su nam srca puna jer od plana ne odstupismo.

Utisak dana, tema dana, misljenje dana  - dodati po izboru ako nesto fali - AMAN LJUDI, PA MOGLI STE DA OBELEZITE RADOVE NA ULAZU U GRAD I DA OTKLJUCATE VRATA ALTERNATIVNOG PRAVCA .


U potpisu
Umorni ali ne i pobedjeni

P.S. Zaboravih u celoj toj potrazi, kociona sajla Kacine bicikle je resila da treba sama od sebe da nam napravi problem. Probala je, al nije znala, da alat imamo.

Galerija slika 8 dan pedaliranja
Slike 8 dan



Comments

Popular Posts